Cinc beneficis de compaginar la vida laboral i familiar en els teus treballadors i col·laboradors

El millor aliat que pot tenir l’equilibrista d’un circ no és la seva disfressa, el seu maquillatge o l’espectacle que executi. No, el seu art es basa en l’equilibri que pugui mantenir en cada acrobàcia i que li permeti mantenir la seva postura per a no caure en el buit.

I, si bé un circ no és la vida real, vagi que se li sembla en matèria d’equilibri. No sols és el camí per a trobar el benestar, també és la via per a mantenir l’equanimitat, la mesura i la sensatesa en els nostres actes i judicis. I just per això és que es fa necessari aconseguir-ho per a compaginar la vida laboral i la familiar/personal. Especialment, després de la pandèmia mundial per la Covid-19, que va obligar a replantejar moltes de les formes tradicionals de treball.

Ara com ara, existeix evidència científica sobre els beneficis d’aquesta conciliació. El concepte provinent de l’anglès, work-life balance, fa referència a l’òptim equilibri que ha d’haver-hi entre la vida personal i professional d’un individu. Un plantejament que fomenta la màxima felicitat de l’empleat i que, simultàniament, funciona com l’estímul fonamental perquè el treball sigui productiu i efectiu.

No és un assumpte, per tant, dels caps de les companyies més innovadores. Per contra, s’ha convertit en una obligació per a tota mena d’empresa, ja que promou el benestar entre els empleats, una premissa bàsica de qualsevol companyia que es vulgui mantenir en el temps. Per tant, la compaginació resulta un instrument molt valuós per a les organitzacions, que poden valer-se d’una sèrie de polítiques per a implementar-lo, de manera planificada i organitzada.

Recorda que només el que està bé, pot fer les seves tasques bé. Com a resultat, els horaris inflexibles, la càrrega laboral extra pesada i el poc interès de la companyia per promoure un merescut temps de descans per als treballadors és una cosa del passat. No serveixen per a incentivar ni la productivitat ni la lleialtat entre els empleats; més aviat l’entorpeixen.

Entre els avantatges i beneficis de les empreses que incentivin compaginar la vida laboral i familiar trobem:

  • Un col·laborador que creixi personalment, que comparteixi temps amb la seva família o que desenvolupi les seves metes personals, serà algú més productiu perquè se sent bé aconsegueixo mateix.
    L’empresa obtindrà major compromís i lleialtat dels seus treballadors perquè aquests sentiran que poden desenvolupar-se en altres àrees que els satisfan personalment.
  • El clima o ambient laboral serà millor si els empleats senten menys estrès, si no són obligats a complir amb pesades càrregues laborals per treball extra o si no estan forçats de manera perenne a pressions de divers tipus.
  • Una major flexibilització d’horaris suposa una menor deserció laboral. Això ajuda a retenir als millors talents, ja que això s’ha convertit en un element fonamental dels individus per a mantenir-se o no en un càrrec.
  • Els horaris menys rígids, d’altra banda, fan que el col·laborador es planifiqui millor sobre la base dels seus objectius, la qual cosa ajudarà a augmentar el rendiment. Per tant, la conciliació no significa que es treballi menys, sinó de manera més eficient.
  • Recorda que una societat sempre serà millor si els seus ciutadans gaudeixen d’una bona qualitat de vida i d’un equilibri entre les diferents facetes de la seva vida. Per tant, no és exagerat afirmar que qualsevol organització que impulsi la compaginació laboral, personal i familiar estarà complint amb la seva responsabilitat social. És a dir, amb el compromís i l’ètica que té com a empresa per a ajudar a la societat en la qual fa vida.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s