Per què has d’abraçar a la vulnerabilitat en la teva Pime?

Comencem aquest article situant-te en el concepte de vulnerabilitat. Segons la definició oficial, la vulnerabilitat és incertesa, risc i exposició emocional. No hi ha cap exemple d’heroïcitat en el qual no intervinguin aquests factors, i això ho diu tot. No es tracta de guanyar o de perdre, sinó de tenir el llanço d’intentar-ho quan no es pot controlar el resultat.

Sempre ens has dit que hem de tenir tot sota control, i això fa que, en cas de no tenir-ho controlat, ens estressem i preocupem en excés, i per això ens costa prendre decisions innovadores, diferents del que estem acostumats a fer. Aquesta situació relega a la nostra Pime a un ostracisme que, molt probablement, farà que no millori, i és que qui no ha escoltat això de «si funciona fins ara, per què canviar?»

I d’això mateix tracta aquest article, d’entendre que la innovació a la nostra empresa passa per tenir por, per ser vulnerable, per surfejar aquestes onades sabent que és part del joc, i que la innovació sense practicar la vulnerabilitat mai serà innovació real.

Arribats a aquest punt, t’animo que vegis la xerrada TED que la psicòloga i investigadora de la Universitat de Huston, Brené Brown, va oferir fa uns anys. En aquestes xerrades, disponibles a Youtube i ara a Netflix, Brené Brown defensa que «Es pot mesurar el coratge d’una persona mitjançant la seva capacitat per a ser vulnerable»

Un altre dels seus enunciats més potents que podràs escoltar d’aquesta estudiosa és el següent (molt inspirador): «El reconeixement pertany a la persona que està en la sorra, amb el rostre desfigurat per la pols, la suor i la sang. A qui s’esforça valentament. A qui s’equivoca. A qui ensopega una vegada i una altra. A qui, al final, encara que potser coneix el triomf implícit a l’assoliment grandiós quan fracassi, almenys caurà amb el front ben alt».

Aquesta dona és inspiració, creixement i motivació, i des de Nexo te la recomanem encaridament, i és que veuràs que després d’un dels seus vídeos, entendràs que no estàs només/a en aquesta lluita.

Ah! I no vull marxar sense donar-te tres consells pràctics de la mà de la Sra. Brown, perquè aplicacions la vulnerabilitat com a part dels teus valors personals:

1. Tria la valentia per sobre de la comoditat
Aquesta elecció no és senzilla, ja que implica equivocar-se, ensopegar, fracassar, sofrir. Per a poder navegar per aquesta situació, el millor és que siguis tu mateix/a. «Per a formar part d’alguna cosa primer has de formar part de tu»
2. Ser vulnerable no és ser feble
Oblida’t d’aquest mite: no es tracta de guanyar o de perdre, sinó de tenir el llanço d’intentar-ho quan no es pot controlar el resultat
3. Allunya’t de les persones tòxiques
No facis cas als qui, sense sortir de la seva zona de confort, es dediquen a criticar. «L’opinió que importa és la d’aquelles persones que ens volen, no malgrat la nostra imperfecció i vulnerabilitat, sinó precisament per elles»

Ànim i a ser valent!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s