Les Pimes i el metavers

Molts de nosaltres ja hem sentit parlar del metavers, i alguns menys hem entrat i tafanejat en aquest món que s’obre davant els nostres ulls. A nivell general, podríem veure que es tracta d’un univers dirigit a grans empreses i innovació, però, igual que va passar en el seu moment amb Internet, les Pimes no podem quedar-nos assegudes a esperar que ens arrossegui, provocant-nos incertesa, estrès i despeses sense sentit, i és que estem davant una evolució natural d’Internet, a la qual la petita empresa no pot ser aliena.

Què és el metavers?

El metavers és un conjunt d’espais virtuals connectats entre si que et permet crear una identitat per a habitar-lo i interactuar amb altres identitats. Es desenvolupa integralment en el pla virtual i pretén emular a la realitat.

El metavers ens ofereix tres punts claus que fan possible que es converteixi en una realitat:

La interacció amb altres persones: aquest és el principal benefici. Si bé es podria dir que ens aïlla del contacte humà, també és veritat que estem molt més comunicats i que podem realitzar gairebé totes les interaccions del món real.

L’emulació del món físic sincronitzada amb la realitat: per a un nou model de negocis vinculat a la interacció i l’intercanvi de béns i serveis en espais virtuals, l’ordre és fonamental per a administrar tants usuaris vivint les seves vides virtuals al mateix temps.

La linealitat: la teva identitat virtual té una seqüència lògica que pots recordar i preveure, igual que en la nostra vida real: quan tornes després d’un temps, l’espai que vas deixar haurà evolucionat i canviat.

Actualment, són les grans empreses les que inverteixen en aquest nou paradigma, ja que la inversió és gran i els resultats impredictibles i a llarg termini. Així, una pime no pot desenvolupar el tipus de proves en les quals les grans empreses estan apostant ara mateix en aquest nou entorn, ja que podrien posar en risc la seva capacitat financera. Així, recomanem mantenir una actitud d’observació activa, analitzant el desenvolupament de novetats i a l’espera de saber com es monetitzaran els serveis en aquest nou univers.

Per tant, comencem a estar atents al moment precís per a entrar, començant a contactar amb especialistes que ens puguin aconsellar sobre quan i com fer-ho. Les pimes tenen molt a guanyar si són capaços d’implementar aquests mecanismes en el seu negoci abans que els seus competidors.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: