Funcions del lideratge a la Pime

Com a Gerent de la teva Pime tens moltes responsabilitats i focs que apagar, i això en el dia a dia fa que t’oblidis d’algunes parts del teu treball que són imprescindibles, com el lideratge del teu equip.


Avui vull parlar-te de 5 funcions del lideratge efectiu que no pots obviar, i que faran de la teva vida un camí més fàcil. I aquest article és el primer de molts que arribaran, i és que el lideratge és una cosa que ens interessa, ja que tenim clar que és una part fonamental per als nostres clients.


Les funcions de lideratge efectiu són 5:


Planificar
L’objectiu d’aquesta funció és que tota l’organització funcioni de la millor manera possible. Així, quan parlem de planificar, parlem de definir metes i determinar la manera més efectiva per a arribar a elles.


Organitzar
Aquesta funció té com a objectiu controlar l’estructura organitzacional de l’empresa. Sense aquesta estructura, el dia a dia de la teva Pime és molt complicat i és l’origen de molts fracassos empresarials.
Organitzar implica delegar coneixent les habilitats i skills de cadascun dels treballadors i col·laboradors. També ha de contemplar el desenvolupament de l’estructura i la cadena de comandament.


Gestionar
Aquí es tracta de conèixer les necessitats de l’empresa i reclutar a les persones correctes per al treball indicat. A més, s’ha de gestionar l’evolució d’aquest personal, amb formació per a la millora de l’equip humà.


Coordinar
Aquesta funció tracta de com podem aconseguir cada casa una de les activitats que formen l’organització funcionis de manera perfecta amb la finalitat de complir amb els objectius de l’empresa. Aquí es tracta de dur a terme reunions, accions de supervisió i direcció de la gerència.


Controlar
Una vegada tenim la resta de funcions en marxa, hem d’implementar una metodologia de control que ens asseguri que s’estan duen a terme amb èxit. Si tenim mètodes de control correctes i efectius també podrem detectar necessitats de l’organització abans que siguin un problema per al bon funcionament d’aquesta.


Posar en pràctica aquestes 5 funcions? Creus que alguna funció és més necessària que una altra? Deixa’ns el teu comentari!

Amadeu Solé

Interim Manager per la Pime


Posted

in

by

Tags:

Comments

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: