Aprèn a fer funcionar la teva Pime i surt guanyant: alguns consells.

Fa uns dies va tenir lloc la 61 edició de la Fira de Mostres de Sant Narcís, a Girona, i Nexogestión va ser present tant amb un estand com amb una ponència dirigida a gerents de Pimes d’empreses.

Aquesta ponència, dirigida per Amadeu Solé, CEO de l’empresa, es va centrar en un tema que molts gerent de petites empreses coneixen molt bé: com la gestió d’una empresa petita pot passar de ser una cosa emocionant a un munt de paperassa i problemes.

Quan comences el teu negoci, tot és emoció i tens un pla clar. Però a mesura que el teu negoci creix, et trobes amb més i més tràmits i paperassa. Molts pensen que això el poden deixar en mans de gestors, però si comences a perdre diners o a demanar préstecs, és un senyal que alguna cosa no està bé.

Amadeu compara a empresa amb una planta o una mascota: té les seves pròpies necessitats i si no les cuides, les coses van malament. Perquè el teu negoci prosperi, necessita atenció i cura constant, i aquesta és la teva responsabilitat com a gerent.

En la seva xerrada, Amadeu no sols va parlar dels problemes, sinó que també va donar consells sobre com millorar. Aquí et resumeixo els més importants:

• Controla el que fas: No importa si el teu negoci és gran o petit, necessites saber què estàs fent, com ho estàs fent i per a qui.

• Posa’t metes clares: Un negoci sense metes és com un vaixell sense rumb. Necessites saber a on vas i si realment estàs arribant

• Analitza els teus costos: Amb una eina que et mostri quant estàs gastant i guanyant cada mes, pots tenir una idea real de com van les coses. Aquesta eina és la Comptabilitat Analítica per Centre de Costos.

• Sap quant costa fer el que fas: Entendre quant et costa produir el teu producte o servei és clau. Aquesta xifra t’ajudarà a saber si estàs guanyant diners o no.

• Organitza el teu equip: Un bon organigrama t’ajuda a saber qui fa què i com es comunica el teu equip.

• Mantingues la informació clara: Tenir una bona comunicació i evitar tasques repetides t’ajudarà a ser més eficient.

• Utilitza indicadors: Aquestes mètriques t’ajudaran a entendre com va el teu negoci i a prendre decisions basades en dades reals.

La idea principal d’Amadeu és que, si utilitzes les eines adequades i gestiones bé el teu negoci, pots convertir els problemes en oportunitats per a créixer. Gràcies a experts com ell i a empreses com Nexogestión, els gerents de petites i mitjanes empreses poden aprendre a portar millor els seus negocis de manera molt més eficient i efectiva.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Deja un comentario