Un cas real: Maximitzant la eficiència i la rendibilitat en una micropime Industrial

Avui us portem un cas d’èxit de NEXOGESTION: una micropime del sector industrial , que s’enfrontava a dificultats significatives en la seva operació diària.
Malgrat comptar amb una base de clients sòlida, tant en el sector industrial com en el particular, l’empresa lluitava amb problemes de qualitat, temps, rendibilitat i falta d’eines de control.

Anàlisi de la situació

La situació inicial va revelar diversos punts crítics:
Les tasques no complien amb els estàndards de qualitat i temps.
• Existia una desconnexió amb la rendibilitat real de les activitats.
• La falta d’eines de control impedia el seguiment adequat dels objectius empresarials.

Aquests problemes subratllaven la necessitat d’un enfocament estratègic que abordés tant l’estructura organitzacional com els processos interns.

Proposta d’accions
NEXOGESTION va proposar una sèrie d’accions enfocades en la reestructuració organitzativa i l’optimització de processos:
RH i organització: Es va desenvolupar un organigrama funcional, definint tasques i responsabilitats clares, i es va establir un flux de gestió de la informació per a mantenir a totes les parts interessades informades.
Procediments per departament: Es van revisar i van desenvolupar procediments específics per al departament tècnic, administració i taller, garantint coherència i eficiència en totes les operacions.
Anàlisi de costos i comptabilitat analítica: Implementem la comptabilitat analítica per centres de cost i desenvolupem plantilles de escandall per a treballs industrials seriats, proporcionant una visió clara de la rendibilitat.
Eines de pressupost i seguiment: Creem eines especialitzades per a l’elaboració de pressupostos, adaptades tant per a clients industrials com particulars, i vam establir indicadors de seguiment i un quadre de comandament per a la gerència.

Desafiaments en la Implementació
En aquest cas, els principals desafiaments als quals ens enfrontem van incloure la capacitació en eines ofimàtiques i programari de gestió per a superar la duplicitat de tasques i millorar el flux d’informació. A més, va ser crucial fomentar la consciència sobre la importància d’una gestió coordinada i l’ús efectiu de les noves eines creades.


Resultats:
La implementació d’aquestes accions va transformar radicalment l’operació de l’empresa:
Es va aconseguir una definició clara de rols i responsabilitats.
• Va millorar significativament la fluïdesa en la transmissió d’informació.
• L’empresa va adquirir la capacitat de discernir quins treballs acceptar basant-se en dades concretes de rendibilitat.

La gestió adequada i les eines implementades van reduir el nivell d’estrès i van proporcionar una base sòlida per a la presa de decisions, resultant en una alta satisfacció del client. Aquest cas subratlla com la millora contínua i una organització eficient són fonamentals per al creixement i desenvolupament de qualsevol activitat empresarial.

Aquest cas destaca una veritat universal en el món de les pimes: independentment de la grandària de l’empresa, la gestió efectiva, el coneixement tècnic per al desenvolupament d’eines de monitoratge i una comunicació eficient són essencials per a superar els desafiaments i assegurar l’èxit a llarg termini. NEXOGESTION s’enorgulleix de ser part d’aquesta transformació, demostrant que, amb les estratègies adequades, fins i tot les micropimes poden aconseguir nivells òptims d’eficiència i rendibilitat.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Deja un comentario