Quan sumar és guanyar: La història de com NEXO va revolucionar a una PIME Industrial.

Imagina tenir un negoci que va genial en termes de vendes, però al final del dia, els números simplement no quadren. Sí, estem parlant de treballar intensament però no veure els fruits en l’aspecte més crucial: els beneficis. Aquesta va ser la realitat d’una PIME en el sector de la mecanització industrial, client nostre, que, malgrat tenir el telèfon sonant constantment amb comandes, es trobava en un punt on no aconseguia ser rendible.

La situació:

Aquesta PIME, amb un equip de 50 persones dedicades i empreses multinacionals com a clients, s’enfrontava a un enigma: facturació alta, però beneficis gairebé imperceptibles. Inicialment, la tendència a dir és que no tenen els escandalls ben fets… però el preu de mercat és el que és. Aleshores submergint-nos en el seu món, identifiquem diversos obstacles que anaven més enllà del primer cop d’ull: des de l’absència d’un sistema clar per a gestionar la informació entre departaments fins a la falta de claredat en qui feia què, sense esmentar un software de gestió que semblava més un laberint que una eina útil.

El nostre pla d’accions:

Ens vam posar la capa de superherois de la gestió i vam elaborar un pla en diversos fronts:
Reestructuració intel·ligent: Creem equips multifuncionals per a agilitzar les tasques.
Claredat organitzacional: Definim qui fa què, transformant el caos en ordre.
Processos polits: Juntament amb cada departament, redefinim com fer les coses, eliminant el que sobrava i millorant el que faltava.

Resultats que es noten:

El resultat no es va fer esperar. L’empresa va començar a moure’s més ràpid, a treballar de manera més intel·ligent i a cometre menys errors.
La cirera del pastís va ser la decisió d’implementar un nou software de gestió que, finalment, tots entenien i podien utilitzar a favor. Si bé encara estem en el camí, ja es comencen a veure signes d’una empresa més eficient, preparada per a convertir aquesta facturació en veritables beneficis.

Reflexions:

Canviar no és fàcil, especialment quan es tracta de transformar com s’ha fet les coses durant anys. No obstant això, la millora palpable en el dia a dia i la nova energia en l’equip ens diuen que anem per bon camí.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Deja un comentario